Historia

Vår organisation startade med att barndomsvännerna Monica Engström och Peter Wessling hjälpte tre barnhem i staden Łódź där Peter bor, det är därför vi heter Barnhem Łódź Poland.

Trots att vi idag inte enbart hjälper barnhem har vi valt att behålla vårt namn, då det var i Łódź allt började. Dessutom betyder Łódź, "båt", och det i sig en symbol för att vi vill sträcka ut en hjälpande hand till dessa människor och på så sätt ge dem vind i seglen - en skjuts i rätt riktning här i livet.

Allt sedan dess har vi vuxit och nu hjälper vi människor i alla åldrar, vilket känns helt rätt, men då det idag finns 918 barnhem för barn mellan 0 - 18 år, med olika bakgrund och olika problematik i Polen är det en självklarhet för oss att fortsätta stötta barnhem.

Det är inte helt lätt för oss att hitta de barnhem som är i mest behov av vårt stöd och vi är ständigt öppna för nya förslag från våra kontakter i Polen.

Vi har stöttat barnhemmen med helt nya produkter från bl a Careb och Bambino som har sponsrat oss och självklart allt som alla bidragsgivare skänkt t ex  kläder, möbler och leksaker.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.