Familj 1

Det är en familj på nio personer, 2 vuxna och 7 barn. De lever i en bostad på 2 rum. Hemmet var sparsamt möblerat och den beskrivningen vi fick var de få möblerna i fallfärdigt skick. Familjen har blivit hjälpt med möbler av Projekt Ädelpaket, men de ville att vi skulle hjälpa till med kläder, sänglinnen, mat, blöjor, babyartiklar, hygienartiklar mm.

Familjemedlemmarnas åldrar är: Mamma 39 år, Pappa 41 år, Pojkar 11 år och 1 år.
Flickor 16 år, 14 år, tvillingar på 5 år och en på 3 år.

Den ena av tvillingflickorna, Iza, har en svår form av cancer (myeloisk leukemi). Bortsätt från att det är en stor sorg för familjen att Iza är svårt sjuk, innebär det att deras ekonomi blir svårt ansatt. De har tidigare försörjt sig på sitt jordbruk, men nu när de måste tillbringa stor del av sin tid på sjukhus med Iza, hinner de inte med sköta sin gård som tidigare. Dessutom är vård och medicin mycket dyrt i Polen. Familjens livssituation är med andra ord väldigt ledsam och tragisk.

Vi har hitintills skickat ned nästan två fulla lastpallar med allt! Kläder till alla, mat, hygienartiklar, städartiklar, blöjor, skolmaterial, leksaker, julklappar...ja allt och mer ändå!

Familj 2

Familjen består av mamman på 43 år, Pappan 44 år, och deras fyra barn. En flicka på 18 år, pojke på 17 år, pojke på 10 år och så minstingen, en pojke på 7 år.

Mamman är hemma om dagarna för att ta hand om den yngsta sonen som har en grav hörselskada på båda öronen och pappan arbetar på en glasfabrik. Familjen bor i ett tegelstens-enfamiljshus på landet. Lägenheten består av tre rum och kök. Huset har inget badrum eller centralvärme. Huset värms upp av gjutjärnskamin som står i köket.

Då deras yngsta son har sin hörselskada går en stor del av deras pengar till batterier till hans hörselapparat, som på grund av en skada drar extra mycket batterier.

På deras behovslista var allt uppskrivet, de hade ingenting, men var i störst behov av mat och batterier till pojkens hörselapparat.

Vi drog igång en insamling direkt efter det vi fått alla upplysningar vi behövde och skickade tre fulla lastpallar till Polen. Vi samlade in kläder till alla, mat, hygienartiklar, städartiklar, skolmaterial, leksaker, cyklar till alla barnen, spel, köksgeråd, täcken, kuddar och SÅ mycket mer. Det bästa av allt, var att vi tack vare en anonym donation, kunde köpa batterier till pojkens hörselapparat som räcker i nästan ett halvår. Monica lyckades fixa sponsring på reservdelar till hörselapparaten, så nu kommer de kunna laga den utan kostnader.

Familj 3

Familjen består av pappa Stanislaw 41 år, mamma Barbara 35 år med sina barn Anna 15 år, Tomazs 14 år, Dominika 12 år, Pawel 10 år, Olaf 3 år och den mista Kacper 7 månader. 
Barbara är hemma med de yngsta barnen och situationen har varit mycket svår, eftersom den minsta föddes alldeles för tidigt.
De har försörjt sig tidigare på sitt jordbruk på gården, Stanislaw har nu fått ett fast arbete, vilket gör deras levnadsvillkor lättare, men deras situation är ändå väldigt svår.
De har ett eget hus som inte är färdigbyggt. Mattor ligger direkt på betonggolven.Tack alla underbara bidragsgivare, som gett organisationen så mycket fint till dessa familjer - tillsammans kan vi göra SÅ mycket!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.