Barnhemmen

Organisationen startade med att vi hjälpte tre barnhem i staden Łódź där Peter bor, det är därför vi heter Barnhem Łódź Poland.

I början av 2013 såg det nödställt ut på barnhemmen både på insidan och utsidan. Det fanns inte mycket att leka med. Allt såg mycket slitet ut. Redan i mars 2013 gick transporten till de tre barnhemmen iväg. Glädjen bland barnen var stor och personalen tackade oss så mycket för alla gåvor. Bilderna vi fick efter transporten visade att de saker vi skänkte dem, gjorde en stor skillnad, både för utomhusmiljön och inomhus. Vi vill understryka att dessa barnhem hade det bra ställt jämfört med många andra barnhem.

Vårt mål är att nå ut till de som är i störst behov av hjälp och personalen på dessa barnhem berättade för oss, att de började få bra med sponsorer och stöd utifrån.

Det var en fin och på många sätt en gripande upplevelse för Monica och Peter, då de var och besökte dessa barnhem. De bemöttes med värme och leenden från barnen. De fick med sig underbara teckningar från barnen som tack för gåvorna.

Så småningom avslutade vi vårt samarbete med just dessa tre barnhem och hjälper nu andra barnhem, hem för unga mödrar, familjehem och sjukavdelningar genom Caritas i 14 olika städer i Polen.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.